Quercetine

Quercetine zink: zeer gezonde combinatie

Quercetine, je ziet het niet maar eet het dagelijks. Het stofje zit in de schil van planten (kruiden, fruit, groente) en is een geel bruin pigment. Het is een bejubelde antioxidant die een assortiment van positieve effecten heeft op het lichaam. Er wordt nog altijd onderzoek gedaan naar alle facetten waarbij quercetine een helende en versterkende werking heeft. Duidelijk is al wel dat quercetine bij een gezonde levensstijl hoort. Quercetine beïnvloedt namelijk op een positieve manier:

  • allergieën
  • (prostaat)infecties
  • hart- en vaatproblemen

Quercetine doet haar goede werk niet in haar eentje. Vitamine C is een goede hulp bij het bestrijden van vermoeidheid. En ook het duo quercetine zink heeft een meerwaarde in je lichaam. Deze blog vertelt waarom die twee uitermate goed werk doen in je lichaam.

Een wel heel gezond kleurtje

Allereerst quercetine. Dat zit van nature in boerenkool, tomaten, asperges, koriander kruid, appels, kappertjes, broccoli, de lijst blijft doorgaan. Eigenlijk in alle eetbare zaken die een kleurtje hebben. In het bijzonder in rode ui. Maar dan wel weer in de buitenste lagen. Dat geldt ook voor alle eten dat je kunt schillen. Geschild fruit of groente heeft nog maar weinig quercetine te bieden. Want die bevindt zich hoofdzakelijk in de gekleurde schil. Eet je alles met schil, dan kun je zo snel 40 milligram quercetine per dag naar binnen krijgen. Dat is mooi, maar feitelijk nog wat weinig. Wie heel veel groente en fruit eet, kan die 40 mg opwaarderen naar boven de 500 mg. Alleen… zijn er weinig mensen die zes appels per dag eten en ook nog een kilo broccoli. 

Een booster kuur met quercetine zink

Een echt goede werking van quercetine bereik je door het gedurende een periode als supplement in te nemen. Bijvoorbeeld tweemaal daags 500 mg in een tijdsbestek van drie maanden. Het mag duidelijk zijn dat je, als je geneesmiddelen zoals antibiotica slikt, je wel eerst beter te rade kunt gaan bij je arts. Zo ben je er zeker van dat quercetine zink en je geneesmiddelen zich goed tot elkaar kunnen verhouden.

Zink, een super mineraal

Dan zink. Last van haaruitval of diarree? Van misselijkheid of nachtblindheid? Verminderde weerstand? Het zijn allemaal symptomen dat je best eens wat te weinig zink in je lichaam zou kunnen hebben. Zink zorgt voor de opbouw van je eiwitten, voor groei en vernieuwing van je tissues en stofwisseling. Bovendien helpt het je afweer- en immuunsysteem goed te laten functioneren. Dit spoorelement zit van nature al in vlees, noten, granen en schaal- en schelpdieren. Je loopt niet snel een zinktekort op. De benodigde 7 tot 9 mg zink krijg je door gewoon te eten al redelijk binnen.  

Quercetine zink: goed opneembaar

De synergie van quercetine zink wordt geprezen. Vandaar ook dat veel supplementen zowel quercetine als ook zink leveren. Zink doet heel veel in je lichaam en zorgt zo voor een betere weerstand. Omdat je via je dagelijkse eten vaak net te weinig zink binnenkrijgt, zit het in veel voedingssupplementen. Gekoppeld aan quercetine helpt het om je cellen te beschermen tegen oxidatieve stress en draagt het bij aan een goede huid. Zink wordt beter opgenomen door je lichaam in combinatie met quercetine.

About The Author