baard

De juiste verzorging voor iedere baard

Baardgroei verdiend net zoveel aandacht als de rest van de haargroei op het lichaam. Voor iedere man zal de soort baard verschillen, maar om ervoor te zorgen dat die er mooi bij blijft, zijn er verschillende producten die je kunt gebruiken. Niet iedere baardgroei zal even veel verzorging nodig hebben als de ander en welke verzorging je dan het beste kunt gebruiken lees je hier.

Genoeg aandacht

Hoewel baardgroei maar simpel haar lijkt, vergt het misschien wel meer verzorging dan je kapsel. Het krijgen van een gezond uitziende baard kost tijd en de juiste producten. Zoals al genoemd zijn er verschillende soorten baarden, waardoor je al zult merken dat de ene persoon andere producten nodig zal hebben dan de ander. Een grotere baard vergt meer producten dan een minder volle baard. Dit klinkt misschien ook best wel logisch, maar het is wel iets waar je bij stil moet staan. Je wilt natuurlijk wel dat de baard waar je je best voor doet om te groeien, ook mooi en gezond blijft. Hier kun je bijvoorbeeld speciale shampoo voor gebruiken en af en toe een beetje bij knippen of trimmen kan ook al een verschil maken. 

Soorten producten

Er zijn verschillende producten baardverzorging die je kunt aanschaffen om je baard wat extra meer aandacht te geven. Al op het moment dat je ook maar een beetje baard hebt, is het al belangrijk om te beginnen met de verzorging hiervan. Het schoonhouden van je baard is dan al voldoende, maar wel erg belangrijk. Sommige mensen kunnen volstaan met het gebruiken van dezelfde shampoo als die ze voor hun kapsel gebruiken, maar voor andere mensen komt het echter voor dat er speciale baardverzorging nodig is. Zoals al vaker naar voren is gekomen, is iedere baardgroei anders en zal iedere baard ook een andere reactie hebben op de producten die je gebruikt.

Het gebruiken van olie

Naast het gebruiken van shampoo voor je baard, kun je ook met een speciale baardolie aan de slag. Eigenlijk is baardolie een hele belangrijke stap voor het verzorgen van je baard, omdat het voorziet van de juiste voeding en verzorging voor je baard. Door baardolie te gebruiken kun je je baard beter stylen en voorkomt het ook dat je baard gaat jeuken. Je kunt baardolie het beste aanbrengen nadat je hebt gedoucht.  Het zal wel per baard verschillen hoeveel druppels baardolie je moet gebruiken. Als je een baard hebt die je al voor een lange tijd hebt, dien je meer druppels te gebruiken dan iemand die zijn baard net heeft laten staan. Als pluspunt heeft baardolie ook nog dat het ervoor zorgt dat je baard lekker gaat ruiken.