notitieboekjes

Waarom notitieboekjes nodig zijn

Tegenwoordig zijn er talloze apps en programma’s om uw ideeën, gedachten en taken op te schrijven. Maar er is een reden waarom mensen zoals Oprah, Bill Gates, Sheryl Sandberg en andere succesvolle mensen notitieboekjes gebruiken.

Met gemiddeld duizenden gedachten die elke dag door je hoofd gaan, kun je soms niet productief zijn. Vooral omdat veel van deze gedachten ook herhalingen zijn van eerdere gedachten. Het is niet alleen saai, maar het is ook een verspilling van tijd. Bovendien is er met al deze gedachten in je brein weinig ruimte voor creatief denken en probleemoplossingen. Daarom kan een notitieboekje helpen. Lees hieronder meer om te zien hoe het jou kan helpen:

Personaliseer je boek

Het maakt niet uit hoe jij je gepersonaliseerd notitieboekje gebruikt of welk type boekje je gebruikt, gebruik degene die voor jou werkt. Alle succesvolle mensen die ik eerder noemde, gebruikten hun laptops op een andere manier. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat het helpt hun gedachten te ordenen en hun geest kalmeert als ze het druk hebben en de tijd willen nemen.

En hoe mooi het is als je rondloopt met je eigen persoonlijke notitieboekje, het is eigenlijk best uniek. Zo voel je je altijd persoonlijk en laat je ook je eigen identiteit doorschemeren. Of het nu voor professionele of persoonlijke doeleinden wordt gebruikt, het maakt in dit geval niet uit.

Waarom is het belangrijk

Soms is alles wat je nodig hebt om te beginnen een goed idee. Door je ideeën op te schrijven in een notitieboekje met je naam erop. Je kunt ze vastleggen zodra ze in je opkomen. Niet alle ideeën zijn goed, maar hoe meer je schrijft, hoe groter de kans dat je ideeën vindt die het waard zijn om te ontwikkelen. Bovendien krijg je door ze te schrijven en te lezen ook nieuwe ideeën.

Als gedachten en ideeën in je hoofd zitten, gebeurt er niets met hen. Maar als je ze eenmaal opschrijft, stimuleert het andere dingen in je hersenen, waardoor je op nieuwe ideeën komt. Zet alles op papier en zie het als een geheel, op een gegeven moment vallen de stukjes en zie je ook de schakels.

Ook dit lijkt misschien wat achterhaald, maar verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat door alles op te schrijven, je taken en afspraken beter onthoudt. Er gebeurt iets in je hersenen als je met je eigen handschrift schrijft. Dus pak een notitieboekje en een pen en je zult merken dat je meer onthoudt.

Komen je gedachten altijd op de meest ongemakkelijke momenten en wanneer dingen echt niet gaan zoals gepland? Als je iets niet meteen kunt schrijven en op je geheugen moet vertrouwen, zul je merken dat er onderdelen ontbreken. Super zonde. Schrijf ze op en ze blijven je voor altijd bij! Pak dus vaker je pen en schrijf het op papier, want het is belangrijker dan je den